tak jak napisała Madzia, dzisiaj o 18:30 w tvp bydgoszcz przedstawiona zostanie sprawa króliczki z piwnicy, starałam się powiedzieć dużo i całkiem mądrze
, pewnie większość zostanie i tak wycięta, ale to już nie ma takiego znaczenia. przed spotkaniem ze mną tv była również w schronisku, potem byliśmy u doktora Krawczyka.
myślę, że tak naprawdę po raz pierwszy medialnie uda się powiedzieć tak wiele o królikach i tym, że nie tylko pies czy kot jest przyjacielem człowieka...zainteresowanie jest ogromne i niezwykle pozytywne...napiszę jeszcze do lokalnej toruńskiej tv, ale myślę, że telewizja polska z oddziałem w Bydgoszczy, główne wydanie zbliżeń to już bardzo dużo (najważniejsze codzienne źródło informacji o tym, co się dzieje na Kujawach i Pomorza oraz o problemach dotyczących naszego regionu.)...szkoda tylko, że nikt nas nie zastąpi w kontakcie z mediami
bardzo cieszę się jednak, że udało nam się nawiązać bardzo fajne kontakty
wrzucę skan artykułu z pomorskiej. ogólnie poza jednym określeniem( zdechł) uważam, że jest fajny( z Panią Magdą rozmawiałam tylko przez tel.), podeszła do tego profesjonalnie, ale też emocjonalnie i widać, że to porusza ludzi
lekki szlag trafił mnie tylko, kiedy przeczytałam wypowiedź rzecznika prasowego komendy policji
i dowiedziałam się, że to dziki królik, który mógł uciec właścicielowi. w tv starałam się do tego odnieść. tak czy inaczej to jest tylko minus dla policji i świadczy o niekompetencji i ignorancji.
nam uda się to piętnować i to jest najważniejsze. żaden rozsądny i poważny człowiek nie przypuszcza chyba, że królik otworzył drzwi do mieszkania, a następnie udało się do piwnicy, zamykając drzwi za sobą..na klucz
chyba że zgubił się na spacerze z właścicielem i otworzył sam podwójne drzwi do klatki schodowej + drzwi do piwnicy. przepraszam, nie mogę powstrzymać się od złośliwości
myślę, że osobie, która skazała małą na śmierć nawet przez sek. nie pomyślała o tym, że to wyjdzie poza mury piwnicy.
dla osób z naszego województwa- "zbliżenia" o 18:30 w telewizji tvp info ( techniczna wzmianka- jeśli ktoś ma cyfrę, tv n etc., musi włączyć telewizję naziemną)
wszystko będzie w internecie, więc wrzucimy link
otóż wyszło.