stało się: zamówienie na okno zostało złożone
kolejny krok do przodu
koszt: 720 zł, w tym 120 zł za montaż (tj. szerzej: demontaż starego okna, montaż i obróbkę nowego),
w różnych firmach kształtowało się to następująco:
1. 1300 zł (okno + montaż)
2. 950 zł (okno + montaż)
3. 782,31 zł (okno + montaż)
4. 778,59 zł (okno + montaż)
- taka duża rozpiętość cenowa wynika podobno przede wszystkim z tego, jakie podejście ma dana firma do klienta, który zamawia 1 okno, a nie 15 okien
ceny za montaż dochodziły do 300 zł, dlatego opcja montażu za 120 zł jest naprawdę bardzo atrakcyjna,
dzięki darmowemu montażowi drzwi udało nam się zaoszczędzić kilkaset zł (w firmie, w której kupujemy okno, montaż drzwi kosztuje 500 zł), jednak montaż okna to już inna historia i nie było sensu kombinować
cieszę się, że sprawę okna mamy za sobą
termin realizacji zamówienia do 10.02. - możliwe, że będzie szybciej, wtedy od razu umówimy się na montaż
niestety dzisiaj nie doszło do spotkania z hydraulikiem, bo trudno było nam się zgrać, ale spróbujemy jutro
z hydrauliką walczymy i kombinujemy
wczoraj kiedy weszłam do naszego Azylu to już wyglądało bez porównania - Patrycja efekty Twojego sprzątania gruzu po instalacji elektrycznej...super
w ciągu 3 tygodni udało się zrobić naprawdę dużo...zaczynając od sprzątania (a było przerażająco
), przez betonowanie/skucie fragmentu podłogi, instalację elektryczną, drzwi i okno (prawie)
oby tak dalej, tj. oby udało nam się pokonać przeszkody hydrauliczne...
z innych wieści wydaje mi się, że Masza ma się min. lepiej - min., bo nie chcę zapeszać. nadal kicha, nadal oczyszczamy nos kilka razy dziennie, ale ropy jest mniej i przede wszystkim mniej śmierdzi - miałam w pokoju intensywny zapach ropy. poza tym sam nos wygląda trochę lepiej - w ostatnich dniach dużo nas kosztowało umożliwienie jej oddychania przez nos, bo ropa sklejała jej strasznie futro i na nosie wciąż odnawiała się rana przy próbie oczyszczania tego
dzisiaj Masza dostała 4 dawkę autoszczepionki, przed nami jeszcze jedna dawka podskórnie, a potem 3 domięśniowo i czekamy na dalsze efekty