Kurcze, to i ja się zreflektuje i napiszę co u reszty uszu
Bosman to już praktycznie dorosły facet... oczywiście już bezjajkowy
Chłopak nam w oczach urósł i zmężniał
Jego łapka po seriach ozonowania ma się super, wczoraj go odwiedziłam i powiem szczerze, że jestem w cieżkim szoku, bo zniekształcenie łapki ledwo rzuca się w oczy, a on sam używa jej i wcale nie wygląda jakby się oszczędzał. Ropy zbierają się tam już tylko śladowe ilości, więc jesteśmy jak narazie dobrej myśli. Oczywiście może mu się to nawracać w przyszłości, ale póki co jest sprawny i czuje się świetnie
Kołtunek jeszcze przed kastarcją. Chłopaka energia rozpiera
Skacząca urocza mała istotka z wiecznie umazanym dziobem, bo przecież wygodniej i smaczniej sie je z całą głową w misce
Ola ma mnóstwo roboty z utrzymaniem go w czystości
Jakiś czas temu dostaliśmy też zgłoszenie ze sklepu zoologicznego, że w dostawie do nich z hurtowni przyjechał króliczek z paralizem, przelewający się przez ręce. Osoba zgłaszająca mówiła, że uszak jej na rękach niknie. Odebraliśmy maluszka i trafił także do Oli
Pierwszego dnia przelewał się przez ręce i nie był w stanie utrzymać główki w pionie, Ola poświęciła cały wieczór i noc na badania i jeżdżenie z małym po wetach. Padło podejrzenie, że dokucza mu wątroba i nerki.
Mały ważył 500 g i miał 7 tygodni...
Oto
Teodorek:
Obecnie waży 700 g, ma podejrzenie pasterellozy, grzybicy, kicha i jest bardzo osłabiony, ale stanął na nóżki i dzielnie walczy. Do Oli przytula się i chce się pieścić, ale mnie się bał
W końcu podejrzewam, ze dla większości królików po prostu pachnę jak inny królik
Przed nami jeszcze długa droga do kompletnej zdrowości, ale maluch ma cudowną opieke
Jurand Bieluch jest już w domu tymczasowym. Niestety jego problem z przytkanymi kanalikami łzowymi jest problemem nie na jeden zabieg, chłopiec narazie co dwa tygodnie musi mieć kanalik oczyszczany. Korzeń zęba nie wymaga jeszcze korekty dlatego z nim się wstrzymujemy. Za to biedne Jurandowe oczko po 3 tgodniach wygląda już źle, dlatego mały narazie ma fundowane co dwa tygodnie zabiegi oczyszczające kanalik. Może się uda go ładnie z tego wyprowadzić. Rok temu ze Stefanem się udało.
Tęsknie za nim trochę
Był moim ulubieńcem
Chałwa ostatnio wydała ostatniego synka
Karmelka do nowego domku
Teraz dziewczyna jest już do wzięcia, a królikiem jest naprawdę cudownym. Chyba nie miała jeszcze okazji tak naprawdę odżyć, bo po wydaniu ostatniego dziecka nabrała takiej radości życia jak żaden inny królik w Bibliotece. Chałwa skacze i tańczy tańce radości, jest wulkanem radości i pozytywnej energii. Chce się przyjaźnić z wszystkimi króliczkami i przychodzi do mnie na głaskanie
Jest naprawdę urocza i kochana
Matylda Szarusia chyba zaakceptowała fakt, że czasem po prostu trzeba dac się pogłaskać
Ostatnio pozwala mi nawet wkładać ręce do klatki i przychodzi na pieszczoty. Oczywiście nie za długo, bo co za dużo to niezdrowo
Królinka bardzo grzeczna i czysta. W klatce siusia tylko w jedno miejsce, chyba, że sianko jest na ziemi (podobnie ma Chałwa). Nie wiem jak z jej ew. zaprzyjaźnianiem bo raczej nie lubi królików na swoim terytorium, ale poza klatka toleruje
Molly i
Bunia sa po sterylizacji, obie mają się dobrze.
Molly w piatek wyjeżdża do nowego domu
Krótko na stronie adopcyjnej zagościł też
Borys łaciaty baranek. Młody kawaler nie musiał czekać długo na nowy dom. Trzy dni temu dzięki
jpuasz trafił do swojego nowego domku w Łodzi
Do grona poszukujacych domu dołaczyła też
Brudzia http://adopcje.kroliki.net/rabbits/678#yield dziewczynka znaleziona na warszawskim osiedlu, przez Panią Kamilę, która adoptowała od nas uszaka
11 kwietnia Brudzia zrobiła nam niespodziankę, a w zasadzie ich sześć w takiej oto postaci:
Brudziątka na zdjeciach maja już 7 dni
Cała królicza familia czuje się dobrze, mamusia je za 7, a jak widać maluch też brzuszki maja niczego sobie
Brakuje nam w tym momencie ok 3-4 domów tymczasowych, gdyby ktoś z Was mógł zająć się którymś z naszych podopiecznych chociaż na miesiac będziemy bardzo wdzieczni Najbardziej potrzebujący są Chałwa i Bigos Swoją drogą
Blacky imię jest zabójcze