Hej
Pomysł jest fajny, ale SPK nie prowadzi działalności gospodarczej, więc takie coś byłoby nielegalne - moglibyśmy pewnie zaoferować komuś hotel, ale pod warunkiem poniesienia wszystkich kosztów i nieodpłatnie jeśli chodzi o opiekę. W wypadku działalności takiej jak hotel dla zwierząt muszą być ponadto spełnione określone warunki - ale teraz nie pamiętam co tam dokładnie było, bo już jakiś czas temu się przekopywałam przez te rzeczy i zwyczajnie zapomniałam
Gdybyśmy zmienili się na stow. prowadzące działalność gosp., to można by było się zastanowić, jak to ugryźć, natomiast pewnie prędko to nie nastąpi, bo taka zmiana rodzi jakieś księgowe hocki-klocki dla nas, na których się kompletnie nie znam.
Przy działalności hotelikowej (zakładając, że możemy ją legalnie prowadzić) widzę 3 tematy: 1. ryzyko zostawiania zwierząt i ich nieodbierania, 2. kwestie klarowności finansowej, 3. zdrowe zwierzęta "prywatne" a chore "przystaniowe". Do tego trzeba by było przemyśleć kwestie odpowiedzialności za powierzone zwierzę/mienie - jak coś się stanie, zginie, to kto odpowiada przed właścicielem/wynagradza straty?
Z mojego punktu widzenia wiele wątków sprowadza się do punktu 2 - sprzęty, lokal, z których będziemy korzystać, darowizny - wszystko to zostało podarowane (czy raczej jest dawane) z myślą o zwierzakach bezdomnych - w życiu nie chciałabym sytuacji, gdy ktoś zarzuciłby nam, że te środki przeznaczamy na króliki, które mają swoich opiekunów (a w momencie "wymieszania" zwierząt będzie to znacznie łatwiejsze).
Reklamę w sklepach czy schronisku możemy zrobić. Co do uzyskania przychodów, to myślę, że fajnie by się było spotkać i pogadać
Pogoda się robi ładna, prawie na piknik kreatywny