Ja karmię mojego uszaka, teraz głównie marchewką, bo niczego innego w naszym miasteczku nie ma, a jeśli nawet to drogie, i jest jeszcze pietruszka
Nie możesz karmić uszaka głównie marchewką - jest bardzo słodka, a więc w większych ilościach szkodliwa, marchewkę podaje się jako przysmak, w żadnym razie nie może stanowić podstawy diety.
Jeżeli nie mozesz sobie pozwolić na zakup innych warzyw i zielonki, to ją zasadź lub kup zieleninke w doniczkach i bedzie Ci wyrastała nowa. Możesz zasiać w doniczkach prawie wszystko, ja mam np na parapecie hodowle tymotki, bazyli, mięty, kopru włoskiego, pietruszki, rozmarynu. To naprawdę ładnie wyglada, a jak coś gotuję, to jeszcze podkradam mojemu uszakowi zioła:)
Jak gotujecie czy przyrządzacie coś w domu, to możesz też np odcietą końcówke korzenia pietruszki dać na spodeczek z wodą i po kilku dniach on wypuści "zielone" itd... Możesz troche pokombinować, ale na pewno marchewka to nie jest dobry pomysł. Juże lepiej w czasie kiedy wszystko jest drogie, albo wcale nie ma dawać trochę więcej granulatu