Miało być w niedzielę, ale zrobił się poniedziałek
Za to będzie dużo zdjęć i dużo informacji
Zaczynamy od szoku roku – czyli tego co przyniósł nam poniedziałek… Na ten dzień zaplanowane były sterylizacje Trawki i Koniczynki. Jakież było nasze zdziwienie gdy Koniczynka okazała się być Koniczynkiem, w dodatku już wykastrowanym…
Na szczęście oba uszaki szybko doszły do siebie, na chwilę obecną są rozdzielone, bo Koniczynek zaraz po zabiegu napastował Trawkę, ale na wybiegu już jest ok (zamiast walką zajęli się jedzeniem
) ,myślę, że z początkiem tygodnia zostaną ponownie połączone.
Utrzymując się w temacie zabiegów – w czwartek wykastrowani zostali Stradivarius i Beckers, obaj panowie czują się wyśmienicie. Jedzą, bobczą, rozkochują w sobie każdego
Stradi jest wyluzowanym śpiochem.
Beckers jest jednym z najbardziej przyjacielskich królików jakie poznałam
Lubczyk dalej straszy srogą miną, ale to tylko pozory, jak się go trzyma na rękach jest milusim, puchatym uszatkiem. Blizna po zabiegu wygojona, w nadchodzącym tygodniu będziemy się szczepić.
Bounty ma dla Was dobre wieści. Pamiętacie wielkoucha Fido? Niedługo czeka ją randka z tym przystojniakiem. Mamy nadzieję, że będzie wielka miłość, bo wtedy nasz kokosek nie będzie już wracał do Uszatej Przystani.
Bim zamieszkała w DT u Karoliny M., mam nadzieję, że znajdzie równie szybko kochający domek, jak mieszkająca tam wcześniej Ami
Bam wciąż czeka aż ktoś ją przytuli do serduszka, jest troszkę burczącą panną, ale nie gryzie, po prostu ma swoje zdanie na temat porządków w klatce.
Dolores rozwija się jak piękny kwiatuszek. Jest coraz bardziej śmiała, poza klatką podchodzi do kolan i sztura nosem, no i patrzcie jaką ma linię!
Jest piękna, wdzięczą, urocza.
Więsia i Gerwazy są niezbyt szczęśliwi bo obowiązuje ich dieta suszkowa w związku z powtarzającym się problemem z zostawianiem cekotrofów.. ale z buziami pełnymi suszek też wyglądają rozkosznie.
Wiesia
Poza tym Gerwazy odkrył w sobie powołanie do bycia naczelnym pomocnikiem podczas sprzątania
Wczoraj w Uszatej zamieszkał Piotruś – zdjęcia i jego historia na fb:
https://www.facebook.com/uszataprzystan/posts/1260123877348392Mamy też wieści z naszych niezastąpionych DT
Karolina S. o Norwidce pisze tak: „
Po tygodniu jej pobytu u mnie, mogę już powiedzieć kilka rzeczy. Po pierwsze, wsuwa tony siana, nie wybrzydza, ślicznie bobczy i mimo, że na początku często załatwiała się poza kuwetą, teraz jest mega czysta. Strasznie ją polubiłam, jest bardzo milusińska, ideał. ” No i kto się oprze?
Niespodzianka za to zakończyła leczenie, i obserwujemy czy jej stan zdrowia się nie pogarsza, zdjęciami niestety nie dysponuję, ale mogę Wam powiedzieć, że jest coraz większa i coraz piękniejsza
A i jeszcze zapomniałam dodać, że w sobotę lansowaliśmy się na antenie Radia Kraków
Były z nami Dolores, Bam, Stradi i Beckers. Dla tych którzy nas nie słuchali i nie oglądali na kamerkach online, muszę powiedzieć, że cztery duże króliki i studio pełne kabli to nie lada wyzwanie
mam nadzieję, że wkrótce dostaniemy link do zdjęć z audycji.