Autor Wątek: Przygarnę jednego maluszka z torunia  (Przeczytany 16965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniuszka

• Gość
Przygarnę jednego maluszka z torunia
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:03:10 pm »
Jestem zainteresowana maluszkiem z torunskiego schroniska. Jednym z dzieciaczkow Abby. Niestety do Szczecina kawalek jest wiec nie wiem jak to wyglada z kwestia transportu. no i czy da rade zaadoptowac jednego z tych dwoch kroliczkow, bo dwa to niestety juz zbyt wiele dla mnie. prosze o kontakt

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:14:42 pm »
aniuszka, jeśli chcesz adoptować królika to Ty musisz się skontaktować z osobą odpowiedzialną za adopcję i cierpliwie czekać na odpowiedź :)

aniuszka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:28:56 pm »
rozumiem ze za adopcje tych kroliczkow odpowiedzialna jest ola z torunia, napisalam dzis maila, zostawilam wiadomosc na gg i tu na forum, nie wiem jak jeszcze inaczej mam sie skontaktowac:) dziekuje za wszelkie informacje

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:34:36 pm »
Jeżeli dzisiaj napisałaś maila, to spokojnie :) Musisz być cierpliwa, bo osoby zajmujące się adopcjami mają również inne zajęcia i nie zawsze mają czas aby odpisać od razu.

aniuszka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:41:36 pm »
wiem:) poprostu dwa dni temu umarl moj kroliczek i bardzo pusto sie zrobilo...:( stad moja niecierpliwosc;) ale dzieki

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2009, 17:50:07 pm »
Ja mam do oddania ślicznego baranka na pisałam ci wiadomość.
I jestem ze Szczecina

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2009, 18:05:23 pm »
gwiazdeka - przeciez Sylwia chciała adoptowac twojego uszaka...
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 09, 2009, 19:49:06 pm »
wiem że Sylwia ale mamy duży problem jej króliczek jest nie sterylizowany a mój nie kastrowany plus duży problem z transportem

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 09, 2009, 21:27:11 pm »
aniuszka, rozumiem, że zależy Ci na adopcji
jednak
dopiero wczoraj otrzymałam formularz, właściwie od razu napisałam długiego maila z moimi uwagami
dzisiaj otrzymałam od Ciebie drugiego maila, na którego już odpisałam

jako pośrednicy adopcyjny mamy mnóstwo innych zajęć, poza tym równiez dużo pracy z adopcyjnymi uszolami na co dzień, więc naprawdę potencjalni opiekunowie muszą wykazać się cierpliwością- pomijam już to, że nikt z nas nie podejmuje decyzji o oddaniu uszola do adopcji po otrzymaniu formularza i wymienieniu kilku maili

pozdr.

Ola

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 10, 2009, 23:51:15 pm »
gwiazdeka,  teraz sie zdenerwowalam na calego. zdecyduj się dziewczyno umawialysmy się i dawalaś mi już slowo, ze oddasz mi baranka a ja dopiero napiszę w  sprawie transportu . Nie bez powodu zawracam sobie głowę i piszemy z Magdą maile i się kontaktujemy. Uzgodniłyśmy ze sama poddam kastracji Bu, napisalaś ze OK.Pisalaś wczoraj ze mam załatwiać transport więc co znow piszesz na forum ze jakiś problem i chcesz go oddać poraz kolejny komuś innemu .. mam juz tego niezdecydowania z Twojej strony dosyć, po co robisz mi nadzieję i zabierasz mi czas i nerwy, juz nie wiem o co Ci chodzi :bejzbol
SylwiaG

Offline Tamcia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 11, 2009, 08:36:24 am »
Ktoś na szczurkowym forum proponuje transport na trasie Wrocław-Szczecin-Wrocław.Użytkownik o nicku Kali,ale niestety nie mam tam konta,więc nie mogę sprawdzić ani numeru gg,ani innych numerów kontaktowych.Może to Wam jakoś pomoże... http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=18819  mam nadzieję,że nikt nie będzie mi miał za złe wstawienia tego linku
PS.O ile gwiazdeka oczywiście jeszcze ma tego królisia dla Ciebie  :zdenerwowany

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 11, 2009, 10:03:09 am »
wiesz co nie potrafię się porozumieć w tej sprawie trzeba byc zdecydowanym a ktoś odstawia szopki ...
SylwiaG

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 11, 2009, 10:47:26 am »
sylwiaG  nie stresuj się znajdziesz transport to wtedy pogadamy, nie mówiłam że jest twój, rozważam różne propozycje.

napisz do mnie na gg to pogadamy, :)

I nie stresuj się tak

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 11, 2009, 14:14:07 pm »
gwiazdeka,   do cholery bo juz inaczej nie umiem ,  nie mówiłam ze jest Twój ??
To ja zgłupialam, bo prosilam Cię zebyś się określiła, napisalaś ze Oddasz Go Mnie na 100% a tu proszę, znów 'rozważasz' , pierwsze się rozważa a później obiecuje itp. Zaczynam mieć tego dosyć wieczne gadanie z Tobą i proszenie się o Bu. Co to ma być targ ?? Jak się zdecydujesz ale naprawde , ze chcesz go oddac w moje ręce to daj znać, prędzej nie mam ochoty na rozmowę i tak bez sensu , gdyż wiem , ze jeszcze 20 razy się rozmyślisz.
SylwiaG

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 12, 2009, 10:57:04 am »
Coś ki się widzi, że ktoś tu zorientował się, że z króliczka można zrobi towar przetargowy i robi zamieszanie. sylwiaG, nie denerwuj się, niektórzy tak mają :bejzbol

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 12, 2009, 11:15:56 am »
OK Aneczka , spoko  :P  wiesz jak to jest  :P
SylwiaG

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 12, 2009, 20:28:34 pm »
sylwiaG  luzik    :rotfl2

*mam nadzieje że na królikach strasu nie wyładowujesz

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 12, 2009, 20:33:47 pm »
Cytat: "gwiazdeka"

Jestes bezczelna.
Nic skargi nie pomogą -

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
  • króliki :)
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 12, 2009, 20:54:33 pm »
Cytat: "Ciapusia"
Cytat: "gwiazdeka"

Jestes bezczelna.

Trafne określenie ;)
Przecież ta gwiazdeka .. eh .. :/ szkoda gadać

Offline katarynka1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 12, 2009, 21:40:36 pm »
sylwiaG,  podaruj sobie gwiazdeke. jest tyle innych czekajacych na dom uszatków,że nie ma sensu się nie potrzebnie stresować
dobrze widzi się tylko sercem,najważniejsze jest niewidoczne dla oczu...

Człowiek - czy to naprawdę brzmi dumnie???
http://www.youtube.com/watch?v=bEgvc4Ei2pQ

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 12, 2009, 21:45:10 pm »
Rozmawiałyśmy z Gwiazdeka przed chwilą ,nie ukrywam , że zno z rozmowy nic nie wynikło ,   Aneczka Proponuje transport z Poznania do Katowic, jeśli Gwiazdeka się zgodzi dowieźć BU do Poznania to  ok , jeśli nie to sobie to faktycznie podaruję. Będę czekała na innego.
SylwiaG

Offline Tamcia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 13, 2009, 08:30:01 am »
Mogę dopomóc jesli Gwiazdeka by chciała i udało się przetransportować Bu chociaż do woj.pomorskiego,gdzie mieszkam.Ode mnie chyba prościej o transport do Poznania.Chyba,że jest jakiś bezpośredni transport ze Szczecina do Poznania,to wiadomo,że lepiej nie mieszać :)

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 13, 2009, 09:12:20 am »
To wprawdzie nie mój interes, ale przyglądam się już chwilę temu wątkowi i nasunęły mi się takie spostrzeżenia. Po pierwsze, najpierw się z kimś umawia na przekazanie zwierzaka (na 100% a nie "zobaczymy, jak będzie"), a dopiero potem szuka transportu. Po drugie, jak ktoś chce złapać dwie sroki za ogon, to w efekcie zostaje z żadną. A po trzecie, jeśli dwóm stronom zależy na załatwieniu czegoś, to jest duża szansa na sukces.
W związku z powyższym, dałabym sobie spokój z gwiazdeką i jej królikiem, bo skoro jest niesłowna, to SylwiaG może czekać nie wiadomo ile i frustrować się niepotrzebnie. Z tego też powodu uzależnienie oddania królika od możliwości przewiezienia go do Sylwii uważam za bezsens.
Pozdrawiam.
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:33:56 am »
SylwiaG  po prosu jest fałszywa, gdy poprosiłam ją by w archiwum gg znalazła coś  co by świadczyło że jej go oddaje na 100%,  to zamilkła.  

Traktujecie mnie trochę  nie fer zaważając na to że nie maci żadnych podstaw by mnie tak obsmarowywać.

To jest moje zdanie przeciwko jej zdaniu, czemu jej uwierzyłyście a mnie traktujecie jak śmiecia  ??  ??  ??

Ale będę mądrzejsza nie będę się zwami kłócić  :)

*myślę że wiecie że to bardzo przykre jak tyle osób na raz cię atakuje :(  

Nawet mnie nie znacie i źle mi z tym że tak o mnie piszecie.

sylwiaG
powinnam zerwać z tobą kontakt bo zachowujesz się głupio

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:52:35 am »
Skoro załatwiacie swoje prywatne utarczki na forum, to zostaną one skomentowane. Jeżeli ktoś sobie nie życzy komentarzy, to rozmawia poza forum - na gg, przez tel. albo wysyła PW.
A teraz się będziecie obrzucać kalumniami...

Gwiazdeka, przepraszam, jeśli moja wypowiedź w jakiś sposób Cię uraziła. To nie atak na Ciebie, tylko moje uwagi do wątku.

Pozdrawiam świątecznie.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:28:09 am »
Oh gwiazdeka, przestań już proszę Cię , nie odpisałam Ci bo trudno odpisywać kiedy ktoś kończy rozmowę po 5 minutach , kiedy sprawa jest nie wyjaśniona jak zawsze , a czy zerwiesz ze mną kontakt? Przypuszczam , że tak czy siak stanie się to samoistnie, gdyż nie zechcesz dowieźć zajca do Poznania .

bosniak,  na pewno masz rację z tym , że pierwsze musi być decyzja podjęta, później dalsze starania. Niestety w przypadku ' tej sprawy' jest inaczej, więc jeśli dziś nie gwiazdeka, nie da mi odpowiedzi , że dowiezie króliczka do Poznania, to po sprawie będzie. Tyle zamieszania i popłochu będzie na nic, ale trudno.

PS gwiazdeka,  proszę nie pisać że ktoś jest fałszywy, dopóty, dopóki ma się pewność, że samemu się nie jest.
SylwiaG

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:43:55 am »
człowieku zakończyłam rozmowę bo są święta, nie mam ochoty się wkurzać na Ciebie.
Wyluzuj w końcu - ciesz się świętami a nie knujesz ciągle jakieś intrygi.

I powiedziałam że odezwę się jutro bo teraz nie jestem w stanie ci powiedzieć że dam radę w ten piątek być w poznaniu.

bosniak  dziękuje za zrozumienie i też nie mam pojęcia poco ona nasze sprawy wytrząsa na forum  !!

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:52:03 am »
Każda nasza rozmowa kończy się z reguły  fiaskiem.  Nie ważne , koniec tematu i tyle.
SylwiaG

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:09:56 pm »
To jakaś paranoja :oh:
Nic skargi nie pomogą -

nuka

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:21:44 pm »
sylwiaG,
a to musi być barani samiec? Sterczące radary są przekochane i cudne

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 14, 2009, 10:58:50 am »
gwiazdeka, ja uważam, że nawet na forum były wyslane wiadomości, które swiadczyły o tym, ze jestes zdecydowana oddać krolika Sylwii, przecież nawet wspólnie podjelyscie decyzje, że załatwicie sprawe przez system adopcyjny, a teraz Ty szukasz dziury w całym. Nie wiem o co ci chodzi, piszesz na forum, że chcesz oddac krolika, zgłasza sie osoba, która się nim zajmie, ale ty teraz sie zachowujesz jakbys miała w ręcę pokera i zaczynasz jakaś chora manipulację.
Poza tym, skoro juz w tym watku zaczełyście organizowac transport i mówic o tym transporcie, to dla mnie jest jednoznaczne z tym, że królik znalazł wlasciciela. A Ty teraz mówisz najpierw transport potem decyzja, wszyscy bedziemy się mobilizowac i starać, a wszystko ma zależec od tego czy Ty ostatecznie oddasz Sylwii królika, którym ona chce się zaopiekowac, a Ty chesz sie go pozbyć, bez względu na to z jakich powodów??
Paranoja jakaś.
Sylwia, odpuść sobie, dziewczyna chyba liczy na to, ze zapłacisz jej za tego królika, albo coś, bo za chetna do współpracy nie jest. Zachowuje się, jakby mogła wszystkich ustawic pod siebie, bo ma królika, ktorego Ty chcialabyś adoptować. Beznadziejny przypadek. nie rozumeiem tylko po co dawałaś ogłoszenie na forum.

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 14, 2009, 20:33:59 pm »
ojojoj widze ze podczas mojej nieobecnosci na tym forum niezla dyskusja sie wywiazala :/ ja jestem w kontakcie mailowym z Sylwią i z Gwiazdeką no i niestety nie jest to latwy kontakt.
Przyznam ze jestem nieco w szoku czytajac posty Gwiazdeki - ton pretensjonalny to za malo - swietnie ktos to ujal ze to wyglada jak jakis przetarg - kto zapewni lepsze warunki :/
To jest chore - nienawidze gdy traktuje sie zwierzeta jak towar a tutaj BU ewidentnie jest tak traktowany!!!
Gwiazdeka Ty jestes tak negatywnie nastawiona do Sylwii (tylko czy masz chociaz jeden powod?) ze nie wiem po co wogole bierzesz ją jeszcze pod uwagę! Pisalam Ci o transporcie i o tym jak to wyglada (najpierw jest nowy opiekun a potem transport do niego a nie odwrotnie!!!)
Tez prosilam Cie o wieksze zdecydowania ale widze ze Ty nadal mącisz Sylwii w głowie - ja nie mam do niej zadnych zastrzezen - sprawe kastracji juz sobie wyjasnilysmy - czytalam mnostwo roznych formularzy adopcyjnych i niestety ale Sylwii jest jednym z najlepszych!

BU zasluguje na super dom - ale zaczynam miec watpliwosci czy Tobie tez jescze na tym zalezy.

Jak nie chcesz dyskutowac o tym na forum to napisz do mnie maila albo na priv - i napisz mi KONKRETNIE czy mamy z pomoca forumowiczow (a jak widac chca ta pomoc zaoferowac) organizowac transport czy nie.

Adopcje przez nas prowadzone to dla nas konkretna sprawa - podchodzimy do tego powaznie i profesjonalnie. Nie ma czasu na gdybanie, kombinowanie i mieszanie. Wiem ze chcesz dla Bu jak najlepiej ale skoro juz sie tu pojawilas - zgodzilas na adopcje, dalas Sylwii szanse to badz konsekwentna i nie utrudniaj wszystkiego... dla nas wszystkich najwazniejsze jest dobro BU i tym prosze sie tu kierujmy a nie jakimis wlasnymi pretensjami.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:04:50 pm »
sylwia 21:58:24
a można wiedzieć dlaczego ? Transport jest , moja ankieta jest jedną z najlepszych , więc jaki jest powód ?
sylwia 21:59:51
??
baranek bu 21:59:54
nic do ciebie nie mam ale nie podoba mi się twoja agrasja, pewnie jesteś dobrą opiekunką , ale ja oddam bu komuś      innemu. Magdzie też zaraz napisze
sylwia 22:00:14
Rozumiem, ale chyba zależy Ci na dobru królika ?
baranek bu 22:00:26
tak
sylwia 22:00:37
jak sama napisalaś jesteś pewnie dobrą opiekunką więc ?
baranek bu 22:00:48
ale nie mowmy już o tym gdyby mi nie zależało to bym inaczej postąpiła
sylwia 22:01:20
ok, nie potrzebnie zawracałaś tylko głowę.

Żeby nie było wątpliwości ani żadnych zastrzeżen do Mnie, to rozmowa z Gwiaazdeka. Nie wiem dlaczego, ale w efekcie końcowym (sprawa się ciągla dość długo) dostalam wiadomość , że Gwiazdeka nie odda mi BU.  Więc Jeśli pojawi się baranek to bardzo chętnie adoptuję.   Żałuję bardzo że tak się to potoczyło i zupełnie nie rozumiem , ale cóż mogę zobić.
SylwiaG

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:11:02 pm »

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:36:44 pm »
hehe widzisz Sylwia zarowno Ty jak i ja mialysmy racje - szkoda naszych nerwow i naszego cennego czasu. Niestety od razu napisalam Ci ze Gwiazdeka to problemowa dziewczyna i bedzie z nia ciezko cokolwiek ustalic no i tak sie tez stalo.

BU "adoptowala" Aniuszka.

No to tyle - SylwiaG powodzenia w innej - prawdziwej adopcji no i mam nadzieje ze juz nikt nie bedzie musial miec do czynienia z ludzmi głupio mądrymi.

Daj znać jak już zdecydujesz się na innego uszola  :bukiet

aniuszka

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:47:00 pm »
BU jest juz u mnei caly i zdrowy, prosze sie o niego nie martwic i jednoczesnie chcialabym miec poczucie ze moge liczyc na wasza pomoc na forum gdyby cos.. nie udzielalam sie na forum bo zostawilam sylwii wiadomosc na priv i z gwiazdeka rowiez rozmawialam aby ustalily sprawe miedzy soba. wczoraj dostalam wiadomosc ze sprawa z sylwia zakonczona wiec zdecydowalam sie dzis wziac BU do siebie bo akurat nadazyl sie transport od gwiazdeki do mnie. mysle ze kierujac sie dobrem kroliczka nie ma sie juz o co klocic, gdybys jednak sylwia miala jakies pretensje osobiscie do mnie to zapraszam na priv. jednak mam nadzieje ze nie ma takowych bo przeciez nie o to chodzilo. pozdrawiam wszystkich i zakonczmy watek ktory zreszta ja rozpoczelam, sprawa kroliczkow z torunia jednoczesnie dla mnei tez jest zamknieta gdyz mam juz jednego i narazie wiecej nie planuje miec. mam nadzieje ze znajda dobry domek i moze nie bedzie trzeba ich rozdzielac i ze trafi sie ktos blizej co by eni stresowac maluchow podrozami. pozdrawiam:)

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:48:02 pm »
No tak ta dziewczyna - której Gwiazdeka nie odda swojego królika ! Nie spełnia jej wymagań  :DD  No cóż dziękuję Madziu  , za czas , bo nie ukrywając to było zawracanie d... na marne.
SylwiaG

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:07:02 pm »
Wspaniale... gratuluje gwiazdece (czy jak je tam) tego wyboru.. U Sylwii królik byłby szczęsliwy, bo MIAŁBY TOWARZYSZA - widac jednak to dla niej nie mialo znaczenia, królik poszedl do Aniuszki, mimo, że ta jak sama napisała nie planuje sprawic mu towarzysza... Po prostu mam o tej dziewczynie (gwiazdece) tak niskie zdanie, że... szkoda moich słów.
Dzieciarnia.. :oh:

Aniuszka - to nie jest koniec tematu, dla ciebie to wygodne, ale nie zdajesz sobie sprawy jak cenny jest czas pośredników adopcyjnych.. Madzia traciła czas na jakies ustalenia i inne tego typu rzeczy, a gwiazdeka wystawiła wszystkich do wiatru... Ja dalej nie rozumiem co je sie tak nie spodobało w Sylwii, że nie dała jej królika... U niej (bez obrazy Aniuszka) królik miałby lepiej - właśnie ze względu na to, że nie byłby sam, poza tym o Aniuszce nie wiemy nic, a Sylwia regularnie wypowiada sie na forum, jest osoba pewną, że się tak wyraze.

Słów brakuje...
Nic skargi nie pomogą -

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:19:52 pm »
to może słowo ode mnie na zakończenie wątku

aniuszka bardzo zależało Ci na czasie, nie wiem czy widziałaś się  dzisiaj z naszą koleżankąe z SPK- mówię o spotkaniu, które pomogłam zorganizować( w ramach naszej procedury), w zw. z tym, że byłaś zainteresowana adopcją królika z Torunia

pomijając wszystko, gratuluję dobrych manier, ponieważ mnie o tym drobnym fakcie- adopcji innego uszola, nie poinformowałaś, wypadało napisać chociaż krótkiego maila

pozdrawiam

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:50:49 pm »
To widze, że one obie są siebie warte...
Nic skargi nie pomogą -

aniuszka

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:55:17 pm »
rozmawialam dzis z pania z spk ze szczecina i nie miala do mnie zadnych pretensji, poza tym jest chetna pomoc mi w razie czego, a tak poza nawiasem miala zamiar pojsc ze mna do schroniska, mialysmy sie spotkac by porozmawiac. przepraszam ale nie ustalaysmy nic. wyslalam formularz po ktorym wyjasnilyscie mi ze musze cierpliwie czekac na jakakolwiek decyzje...nic nie bylo ustalane , jedynie byla propozycja...jesli zaczelyscie cos organizowac to dlaczego ja o tym nei zostalam powiadomiona??docieniam wasza prace i nei rozumiem o co te prtencje do mnie. a tak wogole to po czym wystawiacie noty na lepszego opiekuna?? po znajoomosci na forum czy ilosci krolikow??? nie rozumiem naprawde o co w tym chodzi...
takze dzieki za mile slowa i za chec jakielkowiek wyrozumialosci... najleppiej oceniac nei majac zielonego pojecia o co cho... jesli chodzi o maluchy to moj chlopak jest zaintresowany wiec gdyby sie nie znalazl nikt odpowiedni wg was to on mozliwe ze sie zglosi. tylko nie wiem czy przypadkiem z gory eni zostanie skreslony jako ktos kto jest polecony przeze mnie... bo przeciez ja nie jestem najlepszym opiekunem dla krolika bo mam tylko jednego.. kazdy pomaga zwierzakom wedle tego na co moze sobei i im pozwolic...nie rozumiem dlaczego trzeba miec odrazu gromadke a zle pomoc tylko jednemu...zreszta nikt nie jest w stanie przewidziec co bedzie pozniej i tak jak ja napisalam ze poki co nie planuje oznacza ze poki co...nie ze nigdy...dajcie juz spokoj bo to naprawde bez sensu...

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 15, 2009, 00:02:06 am »
Chodzi w tym o to, że krolik to zwierze stadne i bez partnera jest NIESZCZĘŚLIWE - a u Sylwii, Bu miałby partnera...

Oczywiscie - króliki się adoptuje po znajomosci :diabelek Jesli nie wiesz, to nie pisz bez sensu.

Ja sie wkurzyłam mówiąc szczerze.

Strata czasu...
Nic skargi nie pomogą -

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:28:09 am »
Oczywiscie - króliki się adoptuje po znajomosci :diabelek Jesli nie wiesz, to nie pisz bez sensu.
     :rotfl2

Ciapusia szkoda nerwów naprawdę(bo zmarszczki CI się porobią, mi już się jedna zrobiła, bo jak rozmawiałam z Gwiazdeka to ciągle musiałam mieć :zdenerwowany        :DD  Są różni ludzie, widać miałam lekkiego peszka.
SylwiaG

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:59:28 am »
o, mamusiu!! :bejzbol
p.s: a już sie cieszyłam, że przywiozę Sylwii Bu:)

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 15, 2009, 11:56:50 am »
Sywia z tobą sprawę zakończyłam. Madzia ciebie też poinformowałam.

To forum jest jakieś kosmiczne jak  możecie  oceniać osoby nie znając ich.

No faktycznie u Aniuszki będzie mu fatalnie bo przecież to nie jakże idealna SylwiaG o złotych papierach.

Proszę moderatora o skasowanie tematu bo to forum nie jest po to by się kłócić.

Pozdrawiam Gwiazdeka

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:23:02 pm »
:rotfl2 ________________

Aneczka,   co to za avatarek :)??
SylwiaG

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 15, 2009, 15:02:41 pm »
Czy ty nic dziewczyno nie rozumiesz? Ja nikogo nie oceniam - ja pisze, że królik u Sylwii byłby szczesliwszy, bo MIAŁBY TOWARZYSZA, A KRÓLIK BEZ TOWARZYSZA JEST NIESZCZESLIWY. I dalej nie rozumiem jakie miałaś zastrzezenia co do Sylwii...
Nic skargi nie pomogą -

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 15, 2009, 15:56:11 pm »
:hm: Adminie, Adminie, zamknij, proszę, topik  :blaga:

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 15, 2009, 16:10:37 pm »
to 70% królików jest nie szczęśliwa ?

przyłączam się do prośby bosniak[/b]

Offline Ciapusia

• Użytkownik