Autor Wątek: Przygarnę jednego maluszka z torunia  (Przeczytany 16964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
Przygarnę jednego maluszka z torunia
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 12, 2009, 21:45:10 pm »
Rozmawiałyśmy z Gwiazdeka przed chwilą ,nie ukrywam , że zno z rozmowy nic nie wynikło ,   Aneczka Proponuje transport z Poznania do Katowic, jeśli Gwiazdeka się zgodzi dowieźć BU do Poznania to  ok , jeśli nie to sobie to faktycznie podaruję. Będę czekała na innego.
SylwiaG

Offline Tamcia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 13, 2009, 08:30:01 am »
Mogę dopomóc jesli Gwiazdeka by chciała i udało się przetransportować Bu chociaż do woj.pomorskiego,gdzie mieszkam.Ode mnie chyba prościej o transport do Poznania.Chyba,że jest jakiś bezpośredni transport ze Szczecina do Poznania,to wiadomo,że lepiej nie mieszać :)

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 13, 2009, 09:12:20 am »
To wprawdzie nie mój interes, ale przyglądam się już chwilę temu wątkowi i nasunęły mi się takie spostrzeżenia. Po pierwsze, najpierw się z kimś umawia na przekazanie zwierzaka (na 100% a nie "zobaczymy, jak będzie"), a dopiero potem szuka transportu. Po drugie, jak ktoś chce złapać dwie sroki za ogon, to w efekcie zostaje z żadną. A po trzecie, jeśli dwóm stronom zależy na załatwieniu czegoś, to jest duża szansa na sukces.
W związku z powyższym, dałabym sobie spokój z gwiazdeką i jej królikiem, bo skoro jest niesłowna, to SylwiaG może czekać nie wiadomo ile i frustrować się niepotrzebnie. Z tego też powodu uzależnienie oddania królika od możliwości przewiezienia go do Sylwii uważam za bezsens.
Pozdrawiam.
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:33:56 am »
SylwiaG  po prosu jest fałszywa, gdy poprosiłam ją by w archiwum gg znalazła coś  co by świadczyło że jej go oddaje na 100%,  to zamilkła.  

Traktujecie mnie trochę  nie fer zaważając na to że nie maci żadnych podstaw by mnie tak obsmarowywać.

To jest moje zdanie przeciwko jej zdaniu, czemu jej uwierzyłyście a mnie traktujecie jak śmiecia  ??  ??  ??

Ale będę mądrzejsza nie będę się zwami kłócić  :)

*myślę że wiecie że to bardzo przykre jak tyle osób na raz cię atakuje :(  

Nawet mnie nie znacie i źle mi z tym że tak o mnie piszecie.

sylwiaG
powinnam zerwać z tobą kontakt bo zachowujesz się głupio

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:52:35 am »
Skoro załatwiacie swoje prywatne utarczki na forum, to zostaną one skomentowane. Jeżeli ktoś sobie nie życzy komentarzy, to rozmawia poza forum - na gg, przez tel. albo wysyła PW.
A teraz się będziecie obrzucać kalumniami...

Gwiazdeka, przepraszam, jeśli moja wypowiedź w jakiś sposób Cię uraziła. To nie atak na Ciebie, tylko moje uwagi do wątku.

Pozdrawiam świątecznie.
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:28:09 am »
Oh gwiazdeka, przestań już proszę Cię , nie odpisałam Ci bo trudno odpisywać kiedy ktoś kończy rozmowę po 5 minutach , kiedy sprawa jest nie wyjaśniona jak zawsze , a czy zerwiesz ze mną kontakt? Przypuszczam , że tak czy siak stanie się to samoistnie, gdyż nie zechcesz dowieźć zajca do Poznania .

bosniak,  na pewno masz rację z tym , że pierwsze musi być decyzja podjęta, później dalsze starania. Niestety w przypadku ' tej sprawy' jest inaczej, więc jeśli dziś nie gwiazdeka, nie da mi odpowiedzi , że dowiezie króliczka do Poznania, to po sprawie będzie. Tyle zamieszania i popłochu będzie na nic, ale trudno.

PS gwiazdeka,  proszę nie pisać że ktoś jest fałszywy, dopóty, dopóki ma się pewność, że samemu się nie jest.
SylwiaG

gwiazdeka

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:43:55 am »
człowieku zakończyłam rozmowę bo są święta, nie mam ochoty się wkurzać na Ciebie.
Wyluzuj w końcu - ciesz się świętami a nie knujesz ciągle jakieś intrygi.

I powiedziałam że odezwę się jutro bo teraz nie jestem w stanie ci powiedzieć że dam radę w ten piątek być w poznaniu.

bosniak  dziękuje za zrozumienie i też nie mam pojęcia poco ona nasze sprawy wytrząsa na forum  !!

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:52:03 am »
Każda nasza rozmowa kończy się z reguły  fiaskiem.  Nie ważne , koniec tematu i tyle.
SylwiaG

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:09:56 pm »
To jakaś paranoja :oh:
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

nuka

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:21:44 pm »
sylwiaG,
a to musi być barani samiec? Sterczące radary są przekochane i cudne

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 14, 2009, 10:58:50 am »
gwiazdeka, ja uważam, że nawet na forum były wyslane wiadomości, które swiadczyły o tym, ze jestes zdecydowana oddać krolika Sylwii, przecież nawet wspólnie podjelyscie decyzje, że załatwicie sprawe przez system adopcyjny, a teraz Ty szukasz dziury w całym. Nie wiem o co ci chodzi, piszesz na forum, że chcesz oddac krolika, zgłasza sie osoba, która się nim zajmie, ale ty teraz sie zachowujesz jakbys miała w ręcę pokera i zaczynasz jakaś chora manipulację.
Poza tym, skoro juz w tym watku zaczełyście organizowac transport i mówic o tym transporcie, to dla mnie jest jednoznaczne z tym, że królik znalazł wlasciciela. A Ty teraz mówisz najpierw transport potem decyzja, wszyscy bedziemy się mobilizowac i starać, a wszystko ma zależec od tego czy Ty ostatecznie oddasz Sylwii królika, którym ona chce się zaopiekowac, a Ty chesz sie go pozbyć, bez względu na to z jakich powodów??
Paranoja jakaś.
Sylwia, odpuść sobie, dziewczyna chyba liczy na to, ze zapłacisz jej za tego królika, albo coś, bo za chetna do współpracy nie jest. Zachowuje się, jakby mogła wszystkich ustawic pod siebie, bo ma królika, ktorego Ty chcialabyś adoptować. Beznadziejny przypadek. nie rozumeiem tylko po co dawałaś ogłoszenie na forum.

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 14, 2009, 20:33:59 pm »
ojojoj widze ze podczas mojej nieobecnosci na tym forum niezla dyskusja sie wywiazala :/ ja jestem w kontakcie mailowym z Sylwią i z Gwiazdeką no i niestety nie jest to latwy kontakt.
Przyznam ze jestem nieco w szoku czytajac posty Gwiazdeki - ton pretensjonalny to za malo - swietnie ktos to ujal ze to wyglada jak jakis przetarg - kto zapewni lepsze warunki :/
To jest chore - nienawidze gdy traktuje sie zwierzeta jak towar a tutaj BU ewidentnie jest tak traktowany!!!
Gwiazdeka Ty jestes tak negatywnie nastawiona do Sylwii (tylko czy masz chociaz jeden powod?) ze nie wiem po co wogole bierzesz ją jeszcze pod uwagę! Pisalam Ci o transporcie i o tym jak to wyglada (najpierw jest nowy opiekun a potem transport do niego a nie odwrotnie!!!)
Tez prosilam Cie o wieksze zdecydowania ale widze ze Ty nadal mącisz Sylwii w głowie - ja nie mam do niej zadnych zastrzezen - sprawe kastracji juz sobie wyjasnilysmy - czytalam mnostwo roznych formularzy adopcyjnych i niestety ale Sylwii jest jednym z najlepszych!

BU zasluguje na super dom - ale zaczynam miec watpliwosci czy Tobie tez jescze na tym zalezy.

Jak nie chcesz dyskutowac o tym na forum to napisz do mnie maila albo na priv - i napisz mi KONKRETNIE czy mamy z pomoca forumowiczow (a jak widac chca ta pomoc zaoferowac) organizowac transport czy nie.

Adopcje przez nas prowadzone to dla nas konkretna sprawa - podchodzimy do tego powaznie i profesjonalnie. Nie ma czasu na gdybanie, kombinowanie i mieszanie. Wiem ze chcesz dla Bu jak najlepiej ale skoro juz sie tu pojawilas - zgodzilas na adopcje, dalas Sylwii szanse to badz konsekwentna i nie utrudniaj wszystkiego... dla nas wszystkich najwazniejsze jest dobro BU i tym prosze sie tu kierujmy a nie jakimis wlasnymi pretensjami.

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:04:50 pm »
sylwia 21:58:24
a można wiedzieć dlaczego ? Transport jest , moja ankieta jest jedną z najlepszych , więc jaki jest powód ?
sylwia 21:59:51
??
baranek bu 21:59:54
nic do ciebie nie mam ale nie podoba mi się twoja agrasja, pewnie jesteś dobrą opiekunką , ale ja oddam bu komuś      innemu. Magdzie też zaraz napisze
sylwia 22:00:14
Rozumiem, ale chyba zależy Ci na dobru królika ?
baranek bu 22:00:26
tak
sylwia 22:00:37
jak sama napisalaś jesteś pewnie dobrą opiekunką więc ?
baranek bu 22:00:48
ale nie mowmy już o tym gdyby mi nie zależało to bym inaczej postąpiła
sylwia 22:01:20
ok, nie potrzebnie zawracałaś tylko głowę.

Żeby nie było wątpliwości ani żadnych zastrzeżen do Mnie, to rozmowa z Gwiaazdeka. Nie wiem dlaczego, ale w efekcie końcowym (sprawa się ciągla dość długo) dostalam wiadomość , że Gwiazdeka nie odda mi BU.  Więc Jeśli pojawi się baranek to bardzo chętnie adoptuję.   Żałuję bardzo że tak się to potoczyło i zupełnie nie rozumiem , ale cóż mogę zobić.
SylwiaG

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:11:02 pm »

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:36:44 pm »
hehe widzisz Sylwia zarowno Ty jak i ja mialysmy racje - szkoda naszych nerwow i naszego cennego czasu. Niestety od razu napisalam Ci ze Gwiazdeka to problemowa dziewczyna i bedzie z nia ciezko cokolwiek ustalic no i tak sie tez stalo.

BU "adoptowala" Aniuszka.

No to tyle - SylwiaG powodzenia w innej - prawdziwej adopcji no i mam nadzieje ze juz nikt nie bedzie musial miec do czynienia z ludzmi głupio mądrymi.

Daj znać jak już zdecydujesz się na innego uszola  :bukiet

aniuszka

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:47:00 pm »
BU jest juz u mnei caly i zdrowy, prosze sie o niego nie martwic i jednoczesnie chcialabym miec poczucie ze moge liczyc na wasza pomoc na forum gdyby cos.. nie udzielalam sie na forum bo zostawilam sylwii wiadomosc na priv i z gwiazdeka rowiez rozmawialam aby ustalily sprawe miedzy soba. wczoraj dostalam wiadomosc ze sprawa z sylwia zakonczona wiec zdecydowalam sie dzis wziac BU do siebie bo akurat nadazyl sie transport od gwiazdeki do mnie. mysle ze kierujac sie dobrem kroliczka nie ma sie juz o co klocic, gdybys jednak sylwia miala jakies pretensje osobiscie do mnie to zapraszam na priv. jednak mam nadzieje ze nie ma takowych bo przeciez nie o to chodzilo. pozdrawiam wszystkich i zakonczmy watek ktory zreszta ja rozpoczelam, sprawa kroliczkow z torunia jednoczesnie dla mnei tez jest zamknieta gdyz mam juz jednego i narazie wiecej nie planuje miec. mam nadzieje ze znajda dobry domek i moze nie bedzie trzeba ich rozdzielac i ze trafi sie ktos blizej co by eni stresowac maluchow podrozami. pozdrawiam:)

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:48:02 pm »
No tak ta dziewczyna - której Gwiazdeka nie odda swojego królika ! Nie spełnia jej wymagań  :DD  No cóż dziękuję Madziu  , za czas , bo nie ukrywając to było zawracanie d... na marne.
SylwiaG

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:07:02 pm »
Wspaniale... gratuluje gwiazdece (czy jak je tam) tego wyboru.. U Sylwii królik byłby szczęsliwy, bo MIAŁBY TOWARZYSZA - widac jednak to dla niej nie mialo znaczenia, królik poszedl do Aniuszki, mimo, że ta jak sama napisała nie planuje sprawic mu towarzysza... Po prostu mam o tej dziewczynie (gwiazdece) tak niskie zdanie, że... szkoda moich słów.
Dzieciarnia.. :oh:

Aniuszka - to nie jest koniec tematu, dla ciebie to wygodne, ale nie zdajesz sobie sprawy jak cenny jest czas pośredników adopcyjnych.. Madzia traciła czas na jakies ustalenia i inne tego typu rzeczy, a gwiazdeka wystawiła wszystkich do wiatru... Ja dalej nie rozumiem co je sie tak nie spodobało w Sylwii, że nie dała jej królika... U niej (bez obrazy Aniuszka) królik miałby lepiej - właśnie ze względu na to, że nie byłby sam, poza tym o Aniuszce nie wiemy nic, a Sylwia regularnie wypowiada sie na forum, jest osoba pewną, że się tak wyraze.

Słów brakuje...
Nic skargi nie pomogą -

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:19:52 pm »
to może słowo ode mnie na zakończenie wątku

aniuszka bardzo zależało Ci na czasie, nie wiem czy widziałaś się  dzisiaj z naszą koleżankąe z SPK- mówię o spotkaniu, które pomogłam zorganizować( w ramach naszej procedury), w zw. z tym, że byłaś zainteresowana adopcją królika z Torunia

pomijając wszystko, gratuluję dobrych manier, ponieważ mnie o tym drobnym fakcie- adopcji innego uszola, nie poinformowałaś, wypadało napisać chociaż krótkiego maila

pozdrawiam

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:50:49 pm »
To widze, że one obie są siebie warte...
Nic skargi nie pomogą -