Autor Wątek: Przygarnę króliczka z klatką...  (Przeczytany 32752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
  • króliki :)
Przygarnę króliczka z klatką...
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:19:21 am »
My ci nie sugerujemy ,że zle się zajmowałaś zwierzętami bo praktycznie tego niewiemy .Chodzi tylko o to że jeżeli cię nie stać na samo kupno to z dalszmi wydatkami możesz sobie poprostu nie poradzić .I co wtedy ? Schronisko ?

Paulix

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:22:43 am »
My ci nie sugerujemy ,że zle się zajmowałaś zwierzętami bo praktycznie tego niewiemy .Chodzi tylko o to że jeżeli cię nie stać na samo kupno to z dalszmi wydatkami możesz sobie poprostu nie poradzić .I co wtedy ? Schronisko ?

To, że sobie nie poradzisz, jest pewne.
Nie stać cię na klatkę?
Wyobraż sobie, że klatka 100 to miesięczny koszt królika.

Majusia175

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:44:25 am »
Nie będę w ten sposób z wami rozmawiać. Moja koleżanka ma 22 lata - ostatnio mówiła że jej królik ma 2o, co się mnie czepiacie? Mojego dostałam na komunię. Czym go karmiłam? Karmą dla królików - mieszanka, granulat różnych firm. Czasem kupowałam na wagę bo bardziej się opłacało. Do tego oczywiście warzywa - nigdy nie mokre, bo słyszałam że to może królikowi zaszkodzić: sałata. marchew, ogórek, pietruszka, jabłko, liście rzodkiewki, liście mlecza. Do tego gałązki do ścierania ząbków, wapienko, czasem dropsy dla królików ale rzadko. Raz na jakiś czas biszkopt lub herbatnik. Stały dostęp do siana i wody- chociaż wodę pił bardzo rzadko. Co do klatki dla królika -  teraz koszatniczki mogą się w niej bawić i wspinać - ma dużo drewnianych pręcików w środku, karuzelę, i inne zabawki dla gryzoni.

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:46:50 am »
I ty mówisz że dobrze był karmiony ??  :oh:   :oh:
Brak słów ..

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 24, 2009, 11:54:20 am »
Słuchaj, prawidlowa klatka dla kosiaków musi byc wysoka - kosiaki mojej koleżanki zyja sobie w klatce, która jest tak wysoka jak sama koleżanka... Maja tam półeczki, patyki, hamaki - po prostu raj. KLATKA DLA KRÓLIKA NIE NADAJE SIĘ DLA KOSZATNICZKI!

Druga sprawa - królik nie zyje 20 lat! Albo ty nas oklamujesz, albo kolezanka oklamala ciebie.

Po trzecie - widać, że nic nie wiesz o królikach, a jeszcze sie z nami kłócisz...
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

Dorota1000PNS

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:02:59 pm »
Majusia175, zdecydowanie zgadzam się z roxi7659, króliczków nie karmi się herbatnikami czy biszkoptami...ani dropsami...poza tym Twój uszolek mało pił? To bardzo dziwne i mnie by to zaniepokoiło na Twoim miejscu...

Majusia175

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:23:32 pm »
Przepraszam ale dropsy dostępne są w sklepach!!!!! zoologicznych i wyraźnie jest na nich napisane- DLA KRÓLIKÓW!!!! Dlatego mówię wyraźnie że rzadko mu je dawałam. Pił mało bo widocznie soczyste warzywa i owoce mu w zupełności wystarczały!!!! Niech mnie nikt nie poucza o tym jak miałam karmić mojego Ś.P Justina!!!!  :zdenerwowany  po kolejne koleżanka chciała klatke to jej dałam!!!!! nie była może wysoka ale jej sie podobała!!!! Po 3 czy 4 nie zmyślam wieku króliczki mojej koleżanki- po co miałabym to robić? sama się zdziwiłam że tyle żyje- to jej sprawa. Mój żył 11 i bardzo mi przykro z tego powodu. co do herbatników - po 1 smakowały mojemu Justinowi, po 2 sam po nie sięgał, po 3 zawsze miał wybór, po 4 jemu też należało się trochę słodyczy, po 5 ścierał sobie też w ten sposób ząbki. Wy macie takie pretensje a moja Pani weterynarz nie miała!!!!!!!!!!! :bejzbol   :bejzbol   :bejzbol   :bejzbol

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:26:27 pm »
jeszcze powiedz że chodziłaś do weterynarz od psów i kotów czy krów ..  :oh:  
Błagam cię lepiej się już nie wypowiadaj , bo ja jak to wszystko czytam to niewiem czy mam się śmiać czy płakać  :oh:

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:27:31 pm »
Majusia175, ja mam dla Ciebie propozycje nie do odrzucenia - skoro wszyscy są dla Ciebie tacy źli i niedobrzy, bezpodstawnie zwracają Ci uwagę, a Ty i tak wszystko wiesz, to może powiedz ładnie "cześć, papa" i zajmij się czymś innym

Offline bosniak

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Uszate serduszka czekają...
  • Moje króliki: Antosia i Masza
  • Za TM: Klusia, Venus, Nala, Diego, Jaskier, Rusałka, Azja, Moona, Astra, moja jedyna Helenka, Miś , House
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:27:44 pm »
Mam prośbę do forumowiczów o otwartych umysłach o niedyskutowanie w tym temacie i nieodpowiadanie Majusi, choćby Wam ciśnienie skakało na kilometr. Nie będzie odpowiedzi = zrobi się święty spokój. Nie ma po co bić piany.

Pozdrawiam.
Zapraszam do Uszatej Przystani: www.facebook.com/uszataprzystan

Offline katarynka1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:29:51 pm »
nie no ręce opadają

może już skończmy ten temat,bo jak tak dalej pójdzie to ręce będę za sobą ciągnąć...
dobrze widzi się tylko sercem,najważniejsze jest niewidoczne dla oczu...

Człowiek - czy to naprawdę brzmi dumnie???
http://www.youtube.com/watch?v=bEgvc4Ei2pQ

Majusia175

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:31:33 pm »
Treść postu usunięta - złamanie regulaminu forum! + prezencik od administracji (ban!)

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:33:25 pm »
Już cię zgłosiłam ;)
Papa  :zdenerwowany  Nie wracaj !
Muszę iść się przewietrzyć bo chyba zaraz tu eksploduję ..

Majusia175

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:37:04 pm »
usunieta treść- złamanie regulaminu

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:40:12 pm »
Narazie ty pokazujesz że jesteś kompletnym dzieciakiem który nic nie potrafi skumać .. papa !! Nie wracaj  :zdenerwowany

Majusia175

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:42:11 pm »
treść usunieta - złamanie regulaminu

Offline roxi7659

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:43:40 pm »
Powiem ostatni raz :
Papa !! Nie wracaj  :zdenerwowany  
P.S będe cię zgłaszać i zapewne nie tylko ja ;)

nuka

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:44:28 pm »
Cytat: "Majusia175"
*WULGARYZM* małolacie!!!!!! odchody wiesz zasrany dzieciaku!!!!!

[ Dodano: Pią Kwi 24, 2009 12:39 pm ]
Wy wszyscy pójdziecie do piekła a wasze króliki zdechną!!!!!!!!!!!! odchody wiecie debile jesteście pojebani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :bejzbol   :bejzbol    :bejzbol   :bejzbol   :bejzbol   :bejzbol  :bejzbol

Chwilę mnie nie było na forum, a tu takie rzeczy się działy! Niemożliwe żeby 20-tka wypowiadała się w taki sposób.

Cytat: "bosniak"
Nie ma po co bić piany.

U mnie właśnie znajoma robi przysmaki a w tej chwili bije pianę. W niedzielę chrzciny u mojego brata :lol

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:47:56 pm »
Adminie, wnoszę o zmknięcie tematu

Dorota1000PNS

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:52:05 pm »
Aneczka, podpisuje się pod Twoją wypowiedzią.

Kochani, skoro Majusia175, tak zareagowała, to świadczy tylko o niej i nie zniżajmy się do jej poziomu.