Zaczelo sie od chudniecia Balbisi, poczatkowo myslalam, ze to skutek zmiany karmy (przeszla na karme cuni complet, u poprzedniej wlascicielki byla na mieszance), ale Balbi chudla nadal mimo zwiekszenia ilosci karmy i warzyw, zastanowilo mnie rowniez to ze nigdy jej nie widzialam lezacej na boku, zawsze w pozycji na kurke, po wizycie u dr Rybickiego ( Klinika Brynow) nie stwierdzil nic niepokojacego, stwierdzil, ze owszem jest troche chuda ale miesci sie w normie wagowej, niepokoila mnie jej waga zwlaszcza ze Balbi miala wyznaczony termin sterylizacji, po kolejnej wizycie u dr Rybickiego waga pokazala 20 dkg mniej, uslyszalam ze sterylke trzeba przyspieszyc bo moga byc klopoty przy wybudzaniu, obmacal dokladnie brzuch, zrobil usg, ale nie wyszlo bo glowica byla nieodpowiednia, innych badan nie miala zrobionych, zrezygnowalam z terminu sterylizacji i umowilam wizyte na czwartek u dr Lewandowskiej w Krakowie, rano w czwartek zobaczylam, ze Balbinka ma trudnosci z poruszaniem sie przednie lapki rozjezdzaly sie na boki a pupa przewracala na bok miala wyrazny problem z utrzymaniem rownowagi, przestarszylam sie bo dzien wczesniej biegala normalnie, na wizycie u pani doktor okazalo sie ze Balbi ma guza umiejscowionego tuz za zoladkiem, temperature miala zaledwie 36,8 uslyszalam ze to stan prawie przedagonalny, dr Lewandowska stwierdzila ze trzeba Balbinke otworzyc i zobaczyc co to jest , termin wyznaczyla na poniedzialek, Balbinke musialam zostawic u pani doktor ze wzgledu na intensywne wysokokaloryczne jedzenie ktore miala dostawac + leki, wczoraj po poludniu dr Lewandowska dzwonila do mnie przekazac, ze problem jest powazniejszy , okazalo sie ze po zrobieniu usg w nerkach znajduja sie kamienie, badania krwi pokazaly 10-krotnie przekroczony poziom mocznika , kreatyna tez byla bardzo wysoka , wyszla przewlekla niewydolnosc nerek, niemoznosc utrzymania rownowagi brala sie z zatrucia organizmu toksynami, ktorych nerki nie umialy sie pozbyc, pani doktor stwierdzila ze krolis bedzie sie meczyl i najlepszym wyjsciem bedzie uspienie Balbisi
Na razie moja dziewczynka przebywa u pani doktor do poniedzialku, za godzine dzwonie do dr Lewandowskiej pytac jak sie czuje moja niunia, tak mi jej brakuje