To znaczy, że chcesz z psem przyjechać do DT? Musisz liczyć się z tym ,ze osoba mająca króliczka na DT może nie wyrazić na to zgody. W sumie nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to czy królik będzie miał możliwość przebywania w izolacji od psów, jeśli będzie się ich bał, a równocześnie będzie miał kontakt z człowiekiem (czyli nie będzie przebywał ciągle sam zamknięty w osobnym pokoju) i będzie mógł spokojnie codziennie pobiegać kilka godzin poza klatką bez strachu.
Wierz mi, ciężko jest gdy zwierzaki się nie lubią i muszą przebywać osobno. Królik jest z założenia ofiarą i jeśli będzie bał się psów to ich szczekanie będzie przyprawiało go o paraliż ze strachu, ich zapach również.
Może poszukaj na stronie adopcyjnej królików, które miały już kontakt z psami. Są takie.
Nie jestem laikiem w tych sprawach,tylko że zawsze to ja jestem po tej drugiej stronie-sprawdzającej
.Rozumiem,że mnie nie znacie i macie opory.Napisałam,że moje psy akceptują króliki,chomiki,nie mają z tym żadnego problemu.To są grzeczne psy po przejściach, 1 ma 15 lat,wzięłam go kiedy miał 13 lat, drugi ma 7 lat,a został wzięty mając 3 lata.
Miałam królika ze złamaną żuchwą,wielokrotnie kopanego.Wzięłam go od babki,która zamieniała sie mieszkaniem z moją siostrą.Wyleczyłam, z agresywnego zrobiłam prawie przytulaśnego.Zainteresowałam się tym,bo jest w moim mieście.
Mój staruszek miał znakomity kontakt z królikiem,bardzo przeżył jego odejście.Myślałam,że i on odejdzie.Nie chciał jeść,pić,cały czas leżał przy klatce.Nikt by nie uwierzył,że pies może tak tęsknić.Ostatnio jak byłam z nim w sklepie zoologicznym,to nie chciał wyjść.Nie chcę kupować królika,bo nie chcę wspomagać rozmnażania.
Na dowód,że moje psy lubią króliki:
http://img404.imageshack.us/img404/3940/6fdaaaf3a9.jpg