Z dziękujemy z okazji 1.01. przygotowałyśmy grudniowe podsumowanie finansów Oddziału SPK w Toruniu, zapraszam do lektury
wszystkim darczyńcom z całego serca dziękujemy
Wirtualne adopcje „grudzień 2011”W tym miesiącu dzięki Waszemu zaangażowaniu pod opieką wirtualnych opiekunów znalazło się 36 królików:
Americus/Yogi, Barbarka, Didi, Bee/Hibiskus, Daisy/Unkas, Euforia, Flippy, Florence, Forest, Gusto, Królewna, Kulka, Lucek, maluszki Astrid, Marian, Masza, Max, Merlin, Miś Uszatek, Niusia, Okey, Omega, Otto, Ruda, Rufus, Sani, Stefan, Śnieżynka, Sokole Oko, Wicherek, Zizou, Zuzia
Środki wpłacone przez wirtualnych opiekunów zostały wykorzystane na zakup jedzenia/żwirku oraz na leczenie:
Łączna wysokość wpłat dokonanych w ramach wirtualnych adopcji wyniosła:
988,80 zł,
W tym 120 zł z tytułu wirtualnych adopcji na styczeń 2011
Łączna wysokość wydatków w zw. z wykorzystaniem wpłat w ramach wirtualnej opieki: 1120,01 zł
Konto Oddziału SPK w Toruniu „grudzień 2011” I Podsumowanie wpłat:
Wirtualne adopcje: 988,80 zł
Pozostałe darowizny: 385 zł,
Łącznie:
1373,80 zł + (70,63 zł, które były na koncie w dniu 1.12.)
II Podsumowanie wydatków: Wydatki z tytułu wirtualnych adopcji (włączając w to kwoty dołożone do zamówień ze środków ogólnych, jak w przypadku Kulki czy Barbarki): 1120,01 zł
Pelet: 87,50 zł (120 kg)
Łącznie:
1207,51 zł Środki dostępne na koncie w dniu 30.11.2011 r.: 236,92 zł
Faktura za leczenie i zabiegi za grudzień 2011 (od doktora Krawczyka): 999,00 zł - faktura obejmuje m.in. sterylizację aborcyjną Rilli, kastrację Yogiego, która została potraktowana jako standardowa (mimo, że był to znacznie trudniejszy zabieg). co do zasady nie obejmuje natomiast wizyt kontrolnych (które odbywają się hurtem i tylko w zeszłym tygodniu było ich kilka...), nie obejmuje też leków dla Maszy, dla Mariana (przeciwświerzbowych), a nawet ektoparu (m.in. Zizou miał pasożyty zewnętrzne)
Faktura za zdj. rtg z lecznicy Med-Vet: 300 zł (faktura łączna za ostatnie 6 miesięcy)
https://lh5.googleusercontent.com/-DmHvrwsEarE/TwCYTF30gBI/AAAAAAAANLk/yozfeQIUYxg/s512/004.jpgBiorąc pod uwagę ilość królików, znajdującą się pod opieką Oddziału SPK w Toruniu, nasze miesięczne potrzeby mieszczą się w granicach 2-3 tys. zł. Na tą kwotę składają się koszty żywienia, peletu oraz min. w skali kraju koszty leczenia królików oraz przeprowadzania zabiegów kastracji/sterylizacji. Gdyby nie niezwykła - w każdej postaci -pomoc weterynaryjna, na którą może liczyć każdy z naszych uszatych podopiecznych, nasze miesięczne wydatki byłyby znacznie, jeśli nie wielokrotnie wyższe. Nie do przeceniania jest również możliwość darmowego korzystania z pomieszczenia w Schronisku, pomoc ze strony sklepu zoologicznego Nerro (w tym miesiącu 8 kg cuni complete
) oraz nasze starania, aby wszystko – łącznie ze żwirkiem do kuwet, było kupowane w jak najniższych cenach.
W powyższym rozliczeniu, które obejmuje tylko wpływy na konto, nie mogłam ująć darów rzeczowych, które nasze uszaki otrzymały w grudniu - wśród nich znalazły się między innymi:
wspaniała paczka od Soni
, która przyniosła wiele radości nie tylko jej wirtualnym podopiecznym
(+ oczywiście klatka), piękne bobmki od n-moniki
, tunele - Miki, kata_strofa
, miseczki/kuwety od Pani Karoliny
, paczka z jedzeniem od tajemniczego darczyńcy, która dotarła do nas 23.12.
, siano od Noemi
, worki do śmieci - magii0
, transporter i kuweta od Kamulki84
...(etc.)...mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam, a jeśli tak to przepraszam
magii0 dziękujemy za ciepłe słowa
niech ten wirus atakuje nas z jeszcze większą siłą
! to jedno z moich życzeń na Nowy Rok...
z pewnością w tym roku będziemy mieli szansę się wykazać i mam nadzieję, że nie zawiedziemy
jeszcze raz dziękujemy
już niedługo startujemy z nową akcją i mam nadzieję, że będziecie z nami