Szanowni Państwo,
W dniu dzisiejszym zakończyłam większą przeprawę przez biurokrację i podpisałam umowę najmu, umowę na rozliczenie wody i odprowadzanie ścieków oraz odebrałam pozwolenie na przeprowadzenie zbiórki publicznej. Nie było by to możliwe dzięki pomocy Panów
Wojciecha Zemły oraz
Marcina Stępnia - ich serce i praca włożona uzyskanie lokalu i pozwolenia na zbiórkę są nieocenione.
Pozostało jeszcze podpisać umowę z Energą i założenie licznika oraz uzyskanie zgody sklepu na przeprowadzenie zbiórki na ich terenie.
Zbiórki wolnych datków i sprzedaż domowych wypieków zostaną przeprowadzenie na terenie miasta Sopot przede wszystkim na ulicy Bohaterów Monte Cassino oraz na Placu Kuracyjnym, w terminach:
10-11.03 ; 24-25.03 ; 07-08.04 ; 21-22.04. Osoby chętne do pomocy serdecznie zapraszam do kontaktu na adres email:
bogumila.szulakowska@kroliki.netW chwili obecnej na koncie Stowarzyszenia na rzecz powstającego biura i azylu w Sopocie zebrała się kwota
240 PLN. Z tej kwoty zostanie opłacona opłata skarbowa za zezwolenie na zbiórkę publiczną w wysokości
82 PLN.
Zgodnie z umową najmu zostały ustalone wysokości opłat za najem oraz za wodę z odprowadzeniem ścieków w wysokości:
- najem - 246,78 PLN- woda z odprowadzeniem ścieków - 7,91 PLNMamy nadzieję na zebranie kwoty na koncie jak i ze zbiórki publicznej, która pozwoliła by również na zakup wyposażenia do lokalu takiego jak: półki, grzejnik olejowy, podgrzewacz przepływowy, plafony, drzwi wewnętrzne itd. oraz zakup żwirku, klatek, transporterów, kuwet itd.
W związku z wyżej wymienionymi opłatami nadal trwa akcja zbiórki pieniędzy na biuro i azyl - serdecznie zachęcamy do wpłat - każda złotówka jest dla nas niezwykle istotna:
79 2130 0004 2001 0516 7234 0001
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok.21
01-410 Warszawa
Tytuł: Darowizna na rzecz powstania biura i azylu w SopocieJesteśmy również chętni do przyjęcia rzeczy dla Państwa już nie potrzebnych, a które mogły by stać się wyposażeniem lokalu.
Dziękujemy za każdą wpłatę i dar serca!