Czy robiliście EKG? ewentualnie USG serca?
EKG jeszcze nie robiliśmy. jeśli chodzi o USG to dr Baran wykorzystał fakt, że Papaja nie do końca porosła u góry po sterylizacji i przyłożył jej głowicę,ale chyba bardziej po to by potwierdzić obecność płynu ? powiedział, że widział serduszko, ale ciężko wykonać szczegółową diagnozę bo to za duży narząd by go określić czy jest przerośnięty, czy coś, za pomocą USG.
Mówię tylko co mi powiedział, bo wziął małą do zabiegowego na to wszystko i nie widziałam dokładnie jakiej głowicy użył i jak to wyglądało.
Nie wiem jak oddychanie wygląda u Papai - jakbyś mogła nagrac filmik to by było widać
ojej, nie pomyślałam o tym, postaram się nagrać jak się ułoży w jakimś jasnym miejscu, z nią to taki problem że na zdjęciach i filmikach wygląda jak czarna plama, zero szczegółów...
Lekarz zalecił Prilenal to najwyraźniej tez podejrzewa chorobę serca bo to lek na serce.
z tego co Baran mówił, wynikałoby że ten lek daje tak trochę w ciemno - żebyśmy zobaczyli czy się poprawi czy nie. Powiedział, że dopóki nie zna pochodzenia płynu to nie ma sensu wchodzić z konkretnym leczeniem , antybiotykami, czy innymi lekami na płuca.
Dziekuje ziabak za wskazówki!