Moze nie lubi dotyku peletu/zwirku z kuwety? Ja bym spróbowała z wylozeniem chwilowo kuwety mata higieniczna, jesli sie okaze ze krolik wroci do kuwety to oznacza ze ten zwir jej w jakis sposob nie pasuje (czy byl on zmieniany na jakis inny tj. firma?) jesli ciagle ten sam to moze jest za twardy lub kluje w lapki i bedzie trzeba albo kuwete przesiewowa albo na zwir polozyc dry beda.
Kroliki na miękkie sikaja - skoro ma mięciutkie legowisko to zdarzy sie nasikac, ja w legowisku klade wycieta mate higieniczna,wiec jesli sie cos przydarzy to latwo sytuacje opanowac no i nie trzeba tak czesto prac ^^ Wielkie siku u mnie robil moj krolik na zascielone lozko (=miekko) mialam wtedy wrazenie ze krolik specjalnie duuuuuzo pije (miske uzupelnialamn3xdziennie gdzie normalnie 1 dla wymiany wody na czysta) zeby miec czym sikac xd zastanawialo mnie gdzie ona tyle sikow miesci, bo to karzelek, a plamy takie jakby wylac pol szklanki..
Bobki i sikanie moze byc tez oznaka focha za weta
Jesli nadal tak bedzie robic to trzeba od nowa uczyc uszątko kuwetkowania.
Wymiana zwirku co ile? Dobrze by kuweta troche zapachu złapała, nie myj kuwety zadnym detergentem (bo może to ja odstrasza-zapach jakiegoś srodka czyszczacego), jeśli jakieś zabrudzenia to przeplukac sama woda i wysuszyc recznikiem papierowym. To pozwoli zachować zapach krolika, bedzie wiedzieć że tam ma wc :d