Witam
Mam do Was pytanie odnośnie składów granulatu JR Farm Grainless Complete dla królika i świnki. Porównując je nie widzę żadnej różnicy (poza 0,1% w proteinach i włóknach, który chyba nie jest znaczący). Wobec tego zastanawiam się czy byłaby to różnica, gdybym zamawiała mojemu króliczkowi ten granulat przeznaczony dla świnki. Grainless complete dla królika jest rzadko dostępny w sklepach internetowych. Co myślicie na ten temat? Nie chce zaszkodzić mojemu króliczkowi ale też nie chce zmieniać jej granulatu na inny, gdyż ten bardzo jej smakuje a i wiem, że jest jednym z najlepszych pomimo kłopotów z zamówieniem. Większość sklepów internetowych odpisuje, że w chwili obecnej nie mają go w magazynie i nie wiedzą kiedy zamówią…
Grainles complete królik
Skład:
tymotka łąkowa, kupkówka, wiechlina łąkowa, babka lancetowata, koniczyna łąkowa, kostrzewa łąkowa, przywrotnik, płatki grochu, marchew w kostkach, płatki bobu, pasternak w kostkach, mięta, koper włoski, jabłko w kostkach, siemię lniane, liście mniszka lekarskiego, burak ćwikłowy w kostkach, liście pokrzywy, kwiaty rumianku, czarnuszka, witaminy.
Zawartość:
Surowe proteiny 11,1%, surowy tłuszcz 2,9%, surowe włókna 21,5%, surowy popiół 7,4%, wapń 0,5%, fosfor 0,3%.
Składniki dodatkowe/kg:
wit. A 10.000 i.E., wit. D³ 1.000 i.E., wit. C 250 mg, wit. E 40 mg;
Grainless complete świnka morska
Skład:
Tymotka łąkowa, kupkówka, wiechlina łąkowa, babka lancetowata, koniczyna łąkowa, kostrzewa łąkowa, przywrotnik, pietruszka, płatki grochu, marchew w kostkach, płatki bobu, pasternak w kostkach, mięta, koper włoski, jabłko w kostkach, siemię lniane, liście mniszka lekarskiego, burak ćwikłowy w kostkach, liście pokrzywy, kwiaty rumianku, czarnuszka, witaminy;
Zawartość:
Surowe proteiny 11,2%, surowy tłuszcz 2,9%, surowe włókna 21,4%, surowy popiół 7,4%, wapń 0,5%, fosfor 0,3%;
Składniki dodatkowe/kg:
wit. A 10.000 i.E., wit. D³ 1.000 i.E., wit. C 250 mg, wit. E 40 mg;