Autor Wątek: Maluchy ze Śląska w potrzebie  (Przeczytany 15556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nuna

• Gość
Maluchy ze Śląska w potrzebie
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 02, 2009, 09:24:06 am »
jpuasz,  poczekaj jeszcze miesiac i wykastruj maluszka, niektorzy weci przeprowadzaja wczesniej kastracje, nie trzeba czekac do 6 miesiecy. Po kastracji mozesz dokupic/ zaadoptowac przyjaciolke badz przyjaciela dla uszaka :)

Offline jpuasz

• Członek SPK
  • Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Moje króliki: Pusiek i Kulka
  • Za TM: Liska
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 02, 2009, 10:58:03 am »
Madzia85 o kastracji wiem i na szczęście mamy kojec i klatkę, także nie łączyłabym małych, bo wiem jak to się kończy. Po weekendzie idziemy do wet na kolejną kontrolę grzybicy ale chyba udało nam się ją całkowicie zwalczyć. No i przy okazji wizyty będziemy rozmawiać o kastracji. Woleliśmy samiczkę bo ponoć łatwiej zaprzyjaźnić parkę, a nie dlatego, że chcemy rozmnażać - naprawdę nie chodzi o to, bo zawsze byłam przeciwna rozmnażaniu jakichkolwiek zwierząt w "domowych warunkach". No a jak czytam, że tym czarnuszkiem nikt nie jest zainteresowany to mi się serce kraje :( Stronę adopcyjną oglądam co kilka dni - widzę, że kilka króliczków zniknęło no i pojawiło się kilka nowych ale chyba faktycznie poczekamy i po wakacjach poszukamy jakiejś "sierotki" bez domu - wtedy ja zacznę pracę i nie będę mogla siedzieć z małym cały dzień jak teraz. Dziękuję Wam za odpowiedź i cieszę się, że jest możliwość adopcji, przez w sumie niedoświadczone osoby jak ja :) No i jeśli po wakacjach mały czarnuszek nie będzie miał domku, to chyba o niego zawalczymy :) Bo biszkoptowy pewnie znajdzie dom bez większego problemu :)

Liska była z nami 4 lata, 6 miesięcy, 3 tygodnie i 5 dni (od 01.09.2009 do 27.03.2014)

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 12, 2009, 21:08:19 pm »
PILNIE potrzebny dom stały lub tymczasowy już tylko dla jednego króliczka - biało-czarnego. Wszystkie pozostałe maluchy już na dniach jadą do nowych domów. Czasu jest bardzo mało - bo tylko do 26 lipca.

BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
  • Pozostałe zwierzaki: Kocurek Filemon Filosławski, Gerbile Pola & Tola
  • Za TM: Zorruś-5.X.2009, Brandon-2.XII.2009, Igiełka-24.III.2012, Marlonek-30.VI.2019, Kinia-3.X.2020
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 14, 2009, 19:57:47 pm »
czy znaleziono DT dla biało-czarnego maluszka?

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 14, 2009, 20:08:58 pm »
niestety nie....

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
  • Za TM: Zorruś-5.X.2009, Brandon-2.XII.2009, Igiełka-24.III.2012, Marlonek-30.VI.2019, Kinia-3.X.2020
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:01:11 am »
madzia85, mój kolega, ktory mieszka na tym samym osiedlu w Katowicach co ja może zając się czarno-białym maluszkiem, chociaz jeszcze z nim będę rozmawiać co i jak. Jakby co to nie ma problemu zebym wpadała do niego. Zapasową klatke od Zorrusia mam. Nie wiem, na jak długo on zgodzi sie zając zajączkiem, ostatecznie jakby mu coś nie pasowało to może byłby u mojej mamy (chyba mnie za to pozabiją, ale czego się nie robi dla maluszka), niestety nie na dłuższą metę. Ale to ostateczność. takze jeszcze nic nie jest ustalone na 100%, bede informować jeszcze o tym.

A ile te maleństwa już tygodni czy miesiecy mają?

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:32:38 am »
Kitty27 byłoby naprawdę super gdyby znalazł się ktoś kto mógłby przechować tego malucha. Chodzi tylko o jakiś czas - takie szkraby nie czekają długo na nowy dom. Wszystkie maluchy już w tym tygodniu jadą do nowych domów - mają skończone 2 miesiące. Czas mamy tylko do 20 lipca - nie do 26.

Tak więc jeśli masz kogoś zaufanego - czy to mamę czy kolegę to daj proszę znać  :bukiet

anix1234

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:36:33 am »
madzia85,   jak nie wypali to mogę malucha przygarnąć na DT ;)

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:41:40 am »
anix1234 a jak bys malego odebrała, bo z tego co widze z Poznania jestes.
Maluszka bym wzieła ostatecznie/awaryjnie z powodu mojej niezbyt ciekawej sytuacji, ale jak masz możliwość to lepiej zebyś ty wzięła.

anix1234

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:48:53 am »
teraz duż ludzi wyjeżdża , może ktoś mógłby przzetransportować . ;) Znajde jakiś transport  :DD Ale je to bierz , przecież nie jeden krol jest w potrzebie !

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:50:59 am »
Cytat: "anix1234"
teraz duż ludzi wyjeżdża , może ktoś mógłby przzetransportować . ;) Znajde jakiś transport  :DD Ale je to bierz , przecież nie jeden krol jest w potrzebie !

w każdym bądz razie mamy czas do 20 lipca i może znajdzie się ktoś kto wezmie maluszka do DT na dłuższą metę albo do DS.

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:51:49 am »
Anix1234 nie może adoptowac ani nawet przechowac zadnego naszego krolika ponieważ nie ma na to warunków. Ta sprawa była już rozstrzygana jakiś czas temu więc proszę nie kontynuujmy jej. Jedna osoba od nas nawet rozmawiała z jej tatą ale to są juz sprawy prywatne więc nie mogę rozstrzasać tego na forum.

Potrzebuję dla malucha odpowiedzialnego domu w miare mozliwosci jak najblizej Tychów, żebyśmy zdażyli umieścić go tam do 20 lipca.

anix1234

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:55:14 am »
Acha , nie to nie ..

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 15, 2009, 09:56:42 am »
Cytat: "madzia85"
Anix1234 nie może adoptowac ani nawet przechowac zadnego naszego krolika ponieważ nie ma na to warunków. Ta sprawa była już rozstrzygana jakiś czas temu więc proszę nie kontynuujmy jej. Jedna osoba od nas nawet rozmawiała z jej tatą ale to są juz sprawy prywatne więc nie mogę rozstrzasać tego na forum.

Potrzebuję dla malucha odpowiedzialnego domu w miare mozliwosci jak najblizej Tychów, żebyśmy zdażyli umieścić go tam do 20 lipca.

W porządku.
Anix1234 jeśli tak rzeczywiście jest to proszę nie zaśmiecać wątek i marnowac mojego czasu. Bo ja naprawdę się staram i traktuje to bardzo powaznie.

W każdym bądź razie postaram się skontaktowac z kolegą i na pewno dam znać.

anix1234

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 15, 2009, 10:03:12 am »
Kitty27,  tylko że to nie moi rodzice mówią że nie tylko oni , ale to już nie moja sprawa !

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 15, 2009, 10:10:23 am »
Kitty27 dziękuję. Tobie Anix1234 też dziękuję za chęć pomocy, ale sama wiesz, że nasza współpraca (piszę w imieniu SPK) od początku nie układała się za dobrze. Nie zdobyłaś naszego zaufania przez swoje wypowiedzi na tym forum no i rozmowa z Twoim tatą też dała nam wiele do myślenia. Nadal nie jesteś osobą pełnoletnią więc cała odpowiedzialnosc za królika nadal spoczywa na Twoich rodzicach.

Nie obrażaj się proszę - cenię Twoją pomoc ale w tej sytuacji nie mogę zgodzić się na DT u Ciebie. Zresztą wszystko napisałam Ci na priv-ie

Kitty27 w takim razie czekam na wiadomość.

anix1234

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 15, 2009, 10:18:58 am »
Powiem tylko nic tu po mnie , i już nie będe wam zaśmiecać temató . Powodzenia !

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 15, 2009, 10:25:14 am »
Więc nie zaśmiecaj i nie pisz takich postów jak teraz. Właśnie takie Twoje zachowanie wszyscy znamy i to właśnie przez nie sraciłaś nasze zaufanie.

A przede wszystkim to nie jest temat poświęcony Tobie tylko maluchowi który pilnie potrzebuje domu bądź przechowalni. Więc bądź uprzejma i nie pisz więcej o sobie.

Offline Kitty27

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 16, 2009, 22:08:54 pm »
Informuję, iż jeden z maluszków już w tą niedzielę trafi na tydzień do mojej mamy, ale mimo wszystko nadal BARDZO PILNIE poszukujemy dla niego odpowiedzialnego DT lub DS.

BARDZO PILNIE PROSIMY O POMOC! Czasu coraz mniej!

nuka

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 17, 2009, 08:31:15 am »
Malec w drodze z Katowic do .... nie wiem dokąd -może zamieszkac u mnie przez jakiś czas.