a jednak... dostajecie dotacje na leczenie, fajno!
a na programy ratowania przed bezdomnością nie można?
są też chyba dotacje na ten cel z tego co mi się zdaje, bo to też mają w swoich zadaniach!
i jeszcze jedno: ktoś wypowiada się, że nie uratowałem tych małych. otóż dla ścisłości, samica/matka małych nie jest moim królikiem. miałem ją na przechowanie podczas wyjazdu urlopowego właściciela. starałem się pilnować-nie upilnowałem. małe urodziły się dzień po tym jak wróciły z matką do jej opiekuna i opiekun w panice chciał je usunąć!!! postanowiłem, że wezmę je z matką do siebie i zaopiekuje sie nimi! pomimo, że mam króla. wiem, nie dopilnowałem ale wcale nie musiałem brać ich do siebie! błagać wręcz żebym mógł je zabrać do siebie!
co do ulotek plakatów, a czemu miałyby wisieć w zoologikach? gdziekolwiek to możliwe powinny być, gdzie jest dużo skupisk ludzi. zwykłe urzędy, nawet przychodnie dla ludzi. nikt nam nie zabroni zostawić ulotek!
i tak poza tym, Twoja króliczka ma 4 mies, tak?
Moja króliczka ma 3,5 miesiaca
Znalzlam pewna ulotke raz z zologi co dostalam pisze wszytsko o królikach i tam pisze ze moga byc plodne od 4 - 5 miesiaca zycia.
Wiec moze jeszcze szansa istnieje ze Kulcia nie jest w ciazy
[ Dodano: Sob Sty 09, 2010 5:57 pm ]
Kulcia nie wyglada na agresywna czasem jej sie zdarzy ze podkopuje moje rzeczy drapie poduszki ale mysle ze tylko do zabawy i w dodatku je caly czas lize wiec to chyba nie jest agresja. No i zdarzy jej sie czasem domowników w nogi gryzc ale od znajomych króliki robia to samo i nie tylko samiczki.
eeee takie zachowania to nie agresywność tylko natura i zabawa raczej.
obserwuj, na 2 tyg przed ewentualnym wykotem będzie wyrywac sobie sierść i budować gniazdko, jeśli to nie będzie następować, znaczy nie była i nie jest wcale w ciąży.
Miziaki dla Twej pociechy!