Dla siebie ( na zmiane ) kupilam 2szt i świetnie się sprawdzają( ten w Łapki) . Na takiej kuwecie ( pseudo) mam trzy warstwy takiej maty antypoślizgowej , Dla przykładu pokazalam na zdjeciu 1 szt docieta z metra . Dodam ,że jest suchutko , Kicusia moja jest bialą angorką i szczegółnie dbam o jej futerko. Zaręczam ,że jest czyściutka , a ma zwyczaj leżec w kuwecie . Gorzej jest gdy nie zauważę i legnie w bobkach . Siki poleca na dno i wsiakaja natychmiast w reczniki , a bobek czasami sie przyklei do futerka.Acha , te docięte pseudopodklady ( te na wierzchu) piore w pralce automatycznej bardzo często w tyemperaturze 40*C razem z jej reczniczkami , dywanikami itp. Są wielorazowego użytku. Dzisiaj kupilam białą matę antypoślizgową , ale w REAL-u ostatnio niebieską równiez na wyprzedaży , Za rolke dałam 5 zł. U mnie sie to sprawdza . Piore często , bo leczyłam u niej kokcydia po adopcji , a teraz niestety złapała nicienie i znowu wzmożona dezynfekcja i sprzatanie prawie przedświąteczne.Zawszer to można sprawzdic i wybrac co dla krółinki najlepsze.
Pytałaś o ten niebieski materiał w łapki? On jest wilgotny, ale nie przesiąka , bo jest podszyty materiałem nieprzemakalnym . Byc może jest to inny materiał , chociaż na zdjeciu ten w Cunilandzie wygląda identycznie . Mój tez ma włos . Ale moze to byc zbieżnośc wzorków i faktury( włoski na wierzchu. ) Trzeba by było dotknąc -pomacac ,ten mój jest dosyc cienki.